Sadi biryani (tweekleurige gember rijst)

Sadi biryani (tweekleurige gember rijst)

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke tweekleurige rijst genaamd Sadi biryani. Met anijs, peperkorrels, kaneelstokjes, kruidnagel en kardemom krijgt deze rijst een heerlijke smaak. Het kleuren van de rijst maakt het helemaal af. Kook de rijst volgens ons recept en laat de smaken van de kruiden tot hun recht komen.

10 min bereiden

bijgerecht

7 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Kardemompeultjes

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Sadi biryani (tweekleurige gember rijst) op tafel.

  1. Was de rijst. In een ruime pan gember met anijs, peperkorrels, kaneelstokjes, kruidnagel en kardemom goudbruin bakken.
  2. Voeg nootmuskaat, zout en rijst toe. Roer goed door elkaar.
  3. Voeg koud water toe tot het ongeveer 2 cm boven de rijst staat. Breng aan de kook en laat met een scheef deksel op de pan ongeveer 20 minuten koken.
  4. Als de rijst gaar is, meng de kleurstof met 2 el water. Giet het over de rijst. Roer het door elkaar en haal de rijst van het vuur. Laat het 10 minuten met gesloten deksel staan.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst