Salade van rode bietjes met rucola en pijnboompitten

Salade van rode bietjes met rucola en pijnboompitten

Smulweb imageSmulweb

Verfrissende salade van rode bietjes met rucola en pijnboompitten. Bietjes beetgaar koken en in smalle reepjes snijden, samen met de ui mengen met azijn, olie, peper, zout en honing. Laat gedurende 1 uur intrekken. Serveer op een bedje van rucola en bestrooi met gekarameliseerde nootachtige smaak van geroosterde pijnboompitten.

15 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Honing

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Salade van rode bietjes met rucola en pijnboompitten op tafel.

  1. Kook de bietjes beetgaar in water met zout of gebruik voorgekookte bietjes.
  2. Ontvel de bietjes en snijd ze in smalle reepjes.
  3. Snijd de ui in kleine stukjes of smalle reepjes.
  4. Maak de dressing door de azijn, olie, peper, zout en honing te mengen.
  5. Meng de dressing door de bietjes en roer alles goed door elkaar. Laat het geheel ongeveer 1 uur doortrekken.
  6. Was en droog de rucola en verdeel deze over een platte schaal.
  7. Verdeel de bietjessalade over de rucola en bestrooi met pijnboompitten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade Rucola salade