Gujarati dahl

Gujarati dahl

Smulweb imageSmulweb

Een klassieke Gujarati dahl met tomaten, courgette, aubergine en paprika. Gekookt in een kruidige mix van komijn- en mosterdzaadjes met kardemom of laurierblaadjes en gember. Serveren met verse koriander.

45 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Gujarati dahl op tafel.

  1. Was de linzen en kook ze in ruim water met kurkuma, chilipoeder, gember en knoflook tot de linzen gaar zijn.
  2. Snijd de tomaten in kwarten en de courgette, aubergine en paprika in dikke lange plakken.
  3. Verhit olie in een ruime pan en bak de mosterdzaadjes ongeveer 20 seconden. Voeg dan komijnzaad en kardemom of laurierblaadjes toe en bak ze tot ze bruin zijn.
  4. Voeg de groenten en pepers toe en bak 3 minuten mee.
  5. Voeg de linzen met wat kookvocht toe en laat het geheel nog 20 minuten op laag vuur koken.
  6. Serveer met verse koriander erbij.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Linzen Dahl