Samosas

Samosas

Smulweb imageSmulweb

Deze heerlijke samosas zijn een feestje in je mond! Een driehoek van bladerdeeg gevuld met een kruidige combinatie van aardappel, koriander, erwten, en tomaat. Serveer bij bijvoorbeeld rijst of als lekkere snack.

45 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Groene peper

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Samosas op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Bak in een ruime pan in wat olie de komijn bruin. Voeg alle kruiden, aardappels, erwten en tomaat toe met een grote kop water. Laat dit op een laag pitje sudderen tot de aardappels gaar zijn (15-20 minuten). Laat, als de aardappels gaar zijn, het resterende vocht op hoog vuur verdampen. Voeg de groene peper, masala en koriander erbij en laat afkoelen.
  3. Neem het bladerdeeg uit de vriezer en gebruik de kant waar het papiertje zit als binnenkant. Als ze teveel ontdooien, wordt verwerken moeilijk, dus eventueel in delen uit de vriezer halen.
  4. Schep op ieder stuk deeg 2 lepels van de vulling en vouw dicht in een driehoek. Leg alle driehoekjes op een bakplaat met bakpapier en bestrijk met ei.
  5. Bak de samosa's ongeveer 20 minuten (of tot ze goudbruin zijn) op 200 graden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Bladerdeeg