Coq au vin (origineel recept)

Coq au vin (origineel recept)

Smulweb imageSmulweb

Coq au vin, origineel recept. Laat de kippenbouten een nacht marineren in een mengsel van o.a. groenten, rode wijn en kruiden. Bak de stukken kip mooi goudbruin, giet hier de marinade en bouillon bij en laat het in de oven gaar worden. Bak de groenten voor erbij en serveer het gerecht met knapperige croutons.

120 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Coq au vin (origineel recept) op tafel.

  1. Snijd de kippenbouten door het gewricht in tweeën, zodat je een dij en een drumstick hebt. Snijd de kippenborsten dwars door het bot in vier stukken. Snijd de wortel, ui, lente-ui en bleekselderij in blokjes. Snijd de bacon in reepjes. Schil de kleine uien. Pel de knoflook en pers 1 teentje uit. Hak de bladpeterselie fijn.
  2. Doe de blokjes groenten, lente-ui, tijm, laurier en het teentje knoflook in een schaal en meng het geheel goed door elkaar. Voeg de stukken kip en de rode wijn toe en meng het door het groentenmengsel. Dek de schaal af met huishoudfolie en laat het vervolgens een nacht marineren in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op circa 170 graden. Haal de stukken kip uit de schaal en dep ze droog met een stuk keukenpapier. Bestuif de stukken kip vervolgens met de bloem en schud het overtollige bloem eraf. Bak de stukken kip in olijfolie in een braadpan op matig vuur rondom goudbruin.
  4. Giet de marinade met groenten over de stukken kip in de braadpan en laat het geheel op hoog vuur aan de kook komen. Giet de bouillon erbij, zet de braadpan in de oven en laat het geheel in 55-60 minuten gaar worden.
  5. Haal na circa 55-60 minuten de stukken kip uit de braadpan. Giet de saus door een zeef in een schaal. Giet de saus weer terug in de braadpan en laat het vervolgens tot de geweste dikte inkoken. Leg de stukken kip in de saus en laat het voor het serveren op een laag vuur door en door warm worden.
  6. Bak de bacon in een koekenpan op matig vuur tot het mooi bruin begint te worden. Voeg de champignons en de zilveruitjes toe en roerbak het geheel even.
  7. Doe de geklaarde boter in een koekenpan en laat dit op een laag vuur smelten. Snijd elk sneedje brood in vier driehoekjes, doe het samen met de geperste knoflook in de pan en bak ze lekker krokant en mooi bruin. Schep de croutons uit de pan en laat ze goed uitlekken op een stuk keukenpapier.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Haan Coq au vin