Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Chinese mie met groenten en vlees op tafel.
- Snipper de uien, snijd de spitskool in reepjes en spoel ze in een vergiet onder de kraan, snijd de paprika in grove stukken en snipper het teentje knoflook heel fijn.
- Bak de stukjes vlees met de kruiden in olie aan beide kanten een beetje bruin. Voeg daarna de uien toe en bak die ook even mee. Voeg daarna de kool en paprika toe en ook even laten bakken. Als het bijna gaar is, voeg dan een scheut ketjap toe.
- Kook de mie in drie minuten gaar in water met wat zout. Laat het daarna uitlekken in een vergiet en spoel het even af met warm of koud water. Bak de mie vervolgens weer even mee met het vlees om op te warmen.
- Eet smakelijk! Deze maaltijd is minstens zo lekker als een kant-en-klaar mengsel van bekende fabrikanten (Knorr, Maggi), maar veel goedkoper en gezonder, want zonder smaakversterkers, etc.