Chinese mie met groenten en vlees

Chinese mie met groenten en vlees

Smulweb imageSmulweb

Hou je van de Aziatische keuken? Dan is deze Chinese mie met groenten en vlees een must-try. Met dit recept tover je in een handomdraai een heerlijke en makkelijke maaltijd op tafel. Zonder onnodige toevoegingen zoals smaakversterkers en minstens zo lekker als de kant-en-klare mengsels van Knorr en Maggi.

15 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Chinese mie met groenten en vlees op tafel.

  1. Snipper de uien, snijd de spitskool in reepjes en spoel ze in een vergiet onder de kraan, snijd de paprika in grove stukken en snipper het teentje knoflook heel fijn.
  2. Bak de stukjes vlees met de kruiden in olie aan beide kanten een beetje bruin. Voeg daarna de uien toe en bak die ook even mee. Voeg daarna de kool en paprika toe en ook even laten bakken. Als het bijna gaar is, voeg dan een scheut ketjap toe.
  3. Kook de mie in drie minuten gaar in water met wat zout. Laat het daarna uitlekken in een vergiet en spoel het even af met warm of koud water. Bak de mie vervolgens weer even mee met het vlees om op te warmen.
  4. Eet smakelijk! Deze maaltijd is minstens zo lekker als een kant-en-klaar mengsel van bekende fabrikanten (Knorr, Maggi), maar veel goedkoper en gezonder, want zonder smaakversterkers, etc.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Noedels Mie Chinese mie