Pompoensap

Pompoensap

Smulweb imageSmulweb

Dorstlessend pompoensap wordt in een handomdraai gemaakt. Mix pompoen met appel en ananassap, kruid met kruidnagel, gember en kaneel en zeef tot je een fijne substantie hebt. Serveer koud op een warme dag.

15 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 500 ml Jumbo Fruitsap Ananas

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Pompoensap op tafel.

  1. Snijd het vruchtvlees van de pompoen in blokjes.
  2. Schil de appels en snijd ze in stukjes.
  3. Maak de kruidnagel fijn.
  4. Zet de pompoenblokjes ongeveer twee minuten in de magnetron, zodat ze minder hard zijn en je ze makkelijker kan mixen.
  5. Mix de pompoenblokjes samen met de stukjes appel en het ananassap.
  6. Kruid naar smaak, bijvoorbeeld met een mespunt kruidnagel, theelepel gember en theelepel kaneel.
  7. Giet het mengsel door een keukenzeef. Wat overblijft in de zeef kan je weggooien of gebruiken als vulling voor een pompoentaart.
  8. Spoel de zeef schoon.
  9. Optioneel: Zeef het sap nog een tweede keer als er nog teveel pulp in zit.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Kruiden Appel