Perentaart met gember amandel

Perentaart met gember amandel

Smulweb imageSmulweb

Een zoete traktatie voor de liefhebbers: perentaart met gember-amandel. Gepocheerde peren in een karamel van suiker en boter en aaideeg met amandelmeel. Dat wordt smullen!

60 min bereiden

dessert

16 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Perentaart met gember amandel op tafel.

  1. Doe voor de peren 400 gram van de suiker, de gember, het vanillestokje en 700 ml water in een pan. Breng aan de kook en laat even zachtjes koken, zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen. Doe de peren voorzichtig met een lepel in de hete vloeistof en pocheer ze in zo'n 10 minuten zacht. Haal ze er dan weer uit en laat ze afkoelen.
  2. Bekleed de bodem van een rvs ronde vorm (geen springvorm) (Ø 25 cm) met bakpapier. Roer de overgebleven 150 gram suiker door 100 ml water in een pan en zet die op hoog vuur
  3. laat het mengsel zachtjes koken tot het na zo'n 15 minuten donker goudbruin wordt. Roer de boter erdoor tot je een karamel krijgt. Schenk die in de vorm. Snijd de afgekoelde peren in plakjes en rangschik ze in de warme karamel.
  4. Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop voor het deeg de boter en suiker romig met een garde of mixer. Voeg de eieren een voor een toe
  5. mix goed na elke toevoeging. Meng het amandelmeel erdoor. Schenk dit mengsel over de peren en bak de taart 30-35 minuten in de oven of tot hij stevig aanvoelt.
  6. Laat in de vorm afkoelen en keer voor het serveren voorzichtig om.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart