Zuurdesembrood uit snelkookpan

Zuurdesembrood uit snelkookpan

Smulweb imageSmulweb

Zuurdesembrood uit snelkookpan, dat is wat we vandaag gaan maken. Voed de avond ervoor de desemcultuur en meng het de volgende dag met een mix van meel, zout, lecithine, citroensap en olie. Kneed tot een soepel deeg, voeg garnering toe en laat de bakvorm met deeg 4 uur rijzen. Laat het brood in 23 minuten gaar worden in de snelkookpan. Laat het afkoelen en snijd het brood aan.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Zuurdesembrood uit snelkookpan op tafel.

  1. Zorg dat je een desemcultuur hebt gemaakt of ontvangen.
  2. Neem ongeveer 30 gram desem de avond voordat je het brood gaat maken en voed het door er meel en water bij te doen tot een gewicht van ongeveer 100 gram. Roer kort door en zet het weg op een warme plek.
  3. Controleer `s ochtends het desem. Voeg in een beslagkom 200 gram meel, zout, lecithine en citroensap toe. Meng dat door elkaar. Voeg vervolgens de olie en 60 gram desem toe en doe het water erbij en roer stevig met een vork. Voeg de rest van het meel en de bloem toe, roer met vork en begin met kneden op een schoongemaakt aanrechtblad. Kneed minstens tien minuten en voeg meer meel of bloem toe als het aan je handen blijft plakken.
  4. Doe de deegbal terug in de beslagkom en dek deze af met een vochtige theedoek. Zet het op een warme plek, uit de tocht.
  5. Na 2 tot 4 uur moet de deegbal kort worden doorgekneed en worden gevormd in de bakvorm. Voeg eventueel garnering toe. Zet de bakvorm in een snelkookpan. Zorg dat het deeg boven het water staat, neem een scherp mes en snij het brood over de hele lengte in. Sluit de pan en zet weer op een warme plek.
  6. Laat het deeg 4 uur rijzen. Start met bakken als het tegen de deksel aan drijgt te gaan rijzen. Laat de pan langzaam opwarmen. Hierbij rijst het deeg nog een stukje. Zet het vuur lager zodra de pan op druk is. Laat 23 minuten koken. Zet het vuur uit, haal het brood uit de vorm en laat het op een laag rooster minstens een kwartier uitwasemen. Laat hem geheel afkoelen voor hem aan te snijden.
  7. Om de bakvorm te prepareren, kun je een cakevorm gebruiken die in de pan past. Knip de vorm in tweeën, snijd het op maat en maak er schotjes van met plastic dekseltjes van afhaalchineesbakjes.
  8. Let bij het koken kritisch op de hoeveelheid water, de hoogte van het vuur en het bakresultaat. Geef jezelf de ruimte om een paar fouten te maken. Iedere pan heeft zijn eigen eigenschappen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Brood