- 200 g herta spekrepen natuur
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Kip op brabantse wijze op tafel.
- Smeer een grote braadpan in met margarine en bak de stukken kip langs alle kanten op een hoog vuur. Voeg peper en zout toe en haal de kip uit de pan wanneer de stukken mooi bruin gebakken zijn.
- Bak de spekrepen en gehakte ui op een matig vuur. Bestrooi na 5 minuten met bloem, meng gedurende 30 seconden en voeg dan het bier toe. Dek af en laat alles gedurende 30 minuten op een zacht vuur doorsudderen.
- Bereid ondertussen het witloof op de gewenste manier.
- Haal de braadpan van het vuur en laat deze 2 minuten rusten. Bedek vervolgens met een vel keukenrol om het overtollige vet op te slorpen en verwijder dat vel heel voorzichtig. Voeg de halfvolle room en het witlof toe en bak nog 5 minuten verder zonder af te dekken.
- Breng op smaak en voeg fijngesneden peterselie toe. Serveer goed warm met aardappelpuree of kroketjes. Tip: Vervang de kip, afhankelijk van het seizoen, met fazant of parelhoen.