Inmaken tomatensaus lekker op voorraad

Inmaken tomatensaus lekker op voorraad

Smulweb imageSmulweb

Inmaken tomatensaus lekker op voorraad. Tomaten ontvellen, snijden, sjalotjes of ui en knoflook snipperen. Kruiden in theezakje of gebonden samenvoegen. Laat het geheel op een niet te hoge warmtebron circa één uur zachtjes inkoken en breng op smaak met o.a. peper, zout, azijn en honing. Voor een gladde tomatensaus pureren.

45 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 60 g Peterselie gedroogd
  • 1 el Honing

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Inmaken tomatensaus lekker op voorraad op tafel.

  1. Tomaten ontvellen: bij steelaanzet iets insnijden. Kokend water erover. Even laten staan. Afkoelen met koud water. Vel kun je nu gemakkelijk verwijderen. Snijd de tomaten in kleine stukjes.
  2. Pel sjalotjes of ui en snipper ze.
  3. Pel de knoflook en snipper het.
  4. Doe de kruiden in een theezakje of bind ze samen met garen.
  5. Verhit olie in een grote pan. Bak sjalotjes of ui glazig. Voeg knoflook toe en bak het kort mee. Voeg de tomaten toe en breng aan de kook. Voeg kruiden toe. Laat het geheel op een niet te hoge warmtebron circa één uur zachtjes inkoken. Haal de kruiden eruit en breng op smaak met peper, zout, azijn en honing.
  6. Breng de saus nogmaals aan de kook. Wil je een gladde tomatensaus, gebruik dan een staafmixer om alles te pureren. Ikzelf prefereer een tomatensaus met stukjes.
  7. Vul potjes of flesjes met de saus en sluit ze af. Zet ze even op de kop en draai ze na 5 minuten weer om. Laat de saus afkoelen. In de koelkast zal de saus ongeveer 3 dagen goed blijven. In de diepvries ongeveer 3 maanden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen