Spitskool romig met chilipeper en vanille

Spitskool romig met chilipeper en vanille

Smulweb imageSmulweb

Deze Spitskool wordt romig met een bijzondere smaak. Laat de spitskool meefruiten met vanilleboter en fijngesneden rode peper. Voeg als laatste slagroom toe en laat het 8-10 minuten pruttelen tot de groente gaar is. Serveer het warm op.

25 min bereiden

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Spitskool romig met chilipeper en vanille op tafel.

  1. Sjalot snipperen en aanfruiten in boter.
  2. Vanillestokje over de lengte insnijden, merg verwijderen (zo komt de vanillesmaak vrij). Toevoegen aan de boter zodat je vanilleboter krijgt.
  3. Rode peper doorsnijden, zaad verwijderen en heel fijn snipperen en toevoegen aan de boter.
  4. Spitskool wassen en in hele fijne reepjes snijden. Toevoegen aan de boter en even mee laten fruiten.
  5. Slagroom erbij gieten en 8-10 minuten laten pruttelen tot alles gaar is.
  6. Optioneel kun je nog enkele saffraandraadjes toevoegen voor meer smaak en een leuker kleurtje.
  7. Warm opdienen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Kruiden