Pittige pruimenchutney

Pittige pruimenchutney

Smulweb imageSmulweb

Een pittige pruimenchutney die heerlijk smaakt bij bijvoorbeeld kip of kalkoen. De chilipoeder en gemberpoeder geven de chutney een lichte kick.

45 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Pittige pruimenchutney op tafel.

  1. Pruimen wassen en pitten verwijderen. Snijd pruimen in stukjes.
  2. Pel uien en snipper ze. Verhit olijfolie in een pan. Bak uisnippers glazig in de pan. Voeg pruimen toe en bak kort al roerend mee.
  3. Voeg beetje bij beetje suiker toe. Voeg balsamico-azijn toe en breng alles aan de kook. Laat het geheel zachtjes koken op laag vuur tot het dikker wordt (ongeveer 45 minuten).
  4. Breng op smaak met chilipoeder, gemberpoeder en eventueel peper en zout.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees