Runder herfststoof waar je tenen bij omkrullen

Runder herfststoof waar je tenen bij omkrullen

Smulweb imageSmulweb

De runder herfststoof waarvan je tenen bij omkrullen. Perfect voor de koudere dagen, met tijm, rozemarijn en sherry. Aardappelen, zilveruitjes en doperwten maken de stoof compleet. Serveer met het brood om de pan compleet uit te lepelen!

10 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(4)

  • 2 takjes Tijm (takje)
  • 500 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Runder herfststoof waar je tenen bij omkrullen op tafel.

  1. Breng het vlees op smaak met zout en peper.
  2. Bak het vlees mooi bruin in olijfolie en boter en doe het vlees in een stoofpan.
  3. Fruit ui en knoflook tot ze zacht zijn.
  4. Bak champignons en wortel in vet tot ze bruin zijn en het vrijgekomen vocht is weggekookt.
  5. Voeg tomatenpuree toe en bak dit 3 minuten mee om het zuur eruit te halen.
  6. Voeg bouillon en sherry toe en schraap alle aanbaksels van de bodem van de pan. Doe dit bij het vlees, voeg tijm en rozemarijn toe en stoof op zacht vuur voor ongeveer 2 uur.
  7. Voeg de aardappelen en zilveruitjes toe en stoof verder voor een half uur of tot de aardappelen gaar zijn en het vlees boterzacht is. Verdik de saus met een maïzena en water papje indien nodig.
  8. Haal van het vuur en roer er de peterselie en doperwten door. Laat de pastei vulling nu afkoelen en doe de vulling in een ovenschaal.
  9. Verdeel het korstdeeg over de vulling en bak het geheel in de oven tot het gaar en mooi goudbruin is van kleur.
  10. Meng alle ingrediënten voor het korstdeeg en verdeel het over de pastei-vulling, zodat het +/- 1 cm dik is. Smeer het met een paletmes uit tot het glad is.
  11. Bak in de oven op 200-220°C gedurende 30-40 minuten (elke oven werkt anders), tot het deeg gaar en goudbruin van kleur is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep