Roiti kukus

Roiti kukus

Smulweb imageSmulweb

Duik de keuken in met dit eenvoudige recept voor roiti kukus. Een heerlijke, gestoomde lekkernij die perfect past bij elke maaltijd. We leggen je stap voor stap uit hoe je deze Indische cake maakt.

45 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Roiti kukus op tafel.

  1. Doe water in een stoompan en laat deze goed stomen. Bedek een bakvorm met bakpapier aan de onder- en zijkant (of gebruik een theedoek). Klop de eieren en suiker tot een dikke massa.
  2. Voeg beetje voor beetje de bloem en sprite toe en meng goed. Neem 5 eetlepels beslag apart en voeg hier cacaopoeder aan toe. Vul de bakvorm voor iets minder dan de helft met het witte beslag en verdeel vervolgens het bruine beslag er overheen.
  3. Doe de cake in de stoompan en stoom 20 minuten zonder de deksel te openen. Stoom daarna nog ongeveer 40 minuten door. Prik met een satéprikker in de cake om te controleren of hij gaar is. De roiti kukus is warm met een beetje roomboter het lekkerst.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Cake