Herfst entrecote gebakken aardappels paddenstoelen

Herfst entrecote gebakken aardappels paddenstoelen

Smulweb imageSmulweb

De herfst is perfect om te genieten van een entrecote aangevuld met gebakken aardappels, uien en een paddenstoelen mix. Een heerlijke maaltijd om de avond mee door te brengen, afgetopt met afgebluste paddenstoelen in een scheutje rode wijn.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 200 g Paddenstoelenmix

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Herfst entrecote gebakken aardappels paddenstoelen op tafel.

  1. Laat de entrecôte op kamertemperatuur komen.
  2. Snijd uien in halve ringen en spoel de paddenstoelenmelange even af onder de kraan, maar niet te lang.
  3. Kruid de entrecôtes met peper, zout en wat knoflookpoeder. Doe een klont kruidenboter in de koekenpan (of grillpan) en bak ze (door te blijven bewegen) elk in 2 minuten per zijde bruin.
  4. Leg de entrecôte op een bord, dek af met aluminiumfolie en laat rusten.
  5. Bak de krieltjes in een andere pan rondom bruin in half olijfolie, half boter. Voeg na 5 minuten de helft van de spekjes en de uien toe en bak mee. Afmaken met zeezout en paprikapoeder.
  6. Doe in de derde koekenpan (of wok) wat olie en bak de paddenstoelenmelange. Voeg gelijk de andere helft van de uien en de spekjes toe. Als ze flink zijn geslonken, blus af met een scheut stevige rode wijn (Merlot). Breng op smaak met peper en zout en wat verse peterselie.
  7. Verdeel alles over voorverwarmde borden en serveer de entrecôte met een klont verse kruidenboter.
  8. Je kunt de entrecôte eventueel vervangen door kogelbiefstuk.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente