Clafoutis (met pruimen)

Clafoutis (met pruimen)

Smulweb imageSmulweb

Een klassiek Frans dessert. Pruimen op de bodem van een ingevette schaal gieten en afdekken met het beslag van eieren, suiker en melk. Even de oven in en klaar is kees. Genieten maar!

15 min bereiden

dessert

12 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Clafoutis (met pruimen) op tafel.

  1. Verwarm de oven op 210 graden.
  2. Maak pruimen schoon en doe ze in de schaal (met pit en al) zodat de hele bodem wordt bedekt met vruchten. Als de schaal vol zit, leg je de overige vruchten. Doe alle vruchten in een bak.
  3. Vet de schaal een beetje in met boter en een klein beetje meel. Mix de meel en eieren een voor een, om de klonten te vermijden. Voeg daarna de suiker en melk toe (al mixend).
  4. Ontpit je vrucht en leg ze in de schaal, giet het "deeg" eroverheen. Laat het nu een half uur in de oven staan.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Fruit Taart Pruimen