Syrisch kikkererwten in knoflook-yoghurtsaus met pita

Syrisch kikkererwten in knoflook-yoghurtsaus met pita

Smulweb imageSmulweb

Proef de rijke smaken uit het Midden-Oosten met dit Syrische gerecht. Geroosterde kikkererwten in een romige knoflook-yoghurtsaus. Serveer met knapperige pita's en geniet van de Arabische keuken!

10 min bereiden

ontbijt

3 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 Pitabroodjes

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Syrisch kikkererwten in knoflook-yoghurtsaus met pita op tafel.

  1. Rooster de pijnboompitten/walnoten (zo donker mogelijk!) droog in een koekenpannetje en zet aan de kant.
  2. Verhit vervolgens wat olie/boter in het pannetje en bak de knoflook tot het goud kleurt. Voeg dan de munt toe, bak voor nog een minuutje of zo en meng het door de yoghurt. Breng het op smaak met zout en peper.
  3. Verhit indien nodig opnieuw wat olie/boter in de pan en bak de ui tot deze zacht wordt. Voeg dan de kikkererwten en 1/3 van het vocht toe en laat even goed sudderen tot de kikkererwten heet zijn en er nauwelijks vocht over is. Toast intussen de broodjes goed knapperig.
  4. Meng de kikkererwten en knoflook-yoghurt door elkaar in een kommetje en top dit af met paprikapoeder, dille en geroosterde pitten/noten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Kikkererwt