Hollandse kaasfondue met roquefort

Hollandse kaasfondue met roquefort

Smulweb imageSmulweb

Zet de tafel en leg de stokbrood alvast klaar! Met deze Hollandse kaasfondue met roquefort heb je snel een gezellige maaltijd. Smelt de kazen met wijn en knoflook en dip je brood erin.

25 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 300 g Jong Belegen Kaas 30+ Plakken
  • 2 el Water

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Hollandse kaasfondue met roquefort op tafel.

  1. Meng de 2 eetlepels maizena met de 2 eetlepels water.
  2. Meng alle kazen (behalve de Roquefort) in een kom zodat deze goed gemengd zijn.
  3. Snijd de Roquefort in blokjes van maximaal 1x1cm. Hoe kleiner, hoe beter.
  4. Giet de wijn, citroensap en de tenen knoflook in de pan, en verwarm deze zodat deze net niet kookt.
  5. Voeg nu al roerend steeds een portie kaas toe, tot deze is gesmolten. Doe dit tot alle kaas een relatief gladde en egale massa is geworden.
  6. Voeg nu de Roquefort blokjes toe, en blijf roeren tot alle blokjes in de massa zijn opgenomen.
  7. Voeg nu als laatste het maizena papje toe, en roer alles goed om.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kaas