Italiaanse paprikastoof

Italiaanse paprikastoof

Smulweb imageSmulweb

Een Italiaanse paprikastoof waarbij de zoetheid van de paprika's perfect samenkomt met de pittigheid van olijven en pitloze zwarte olijven. Langzaam gestoofd op laag vuur en geserveerd met gegarandeerd Italiaanse kaas.

25 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Italiaanse paprikastoof op tafel.

  1. Snijd de paprika's in vrij brede repen en verwijder de zaadlijsten en pitjes.
  2. Verhit de olie in een hapjes- of braadpan en bak de ui en knoflook op laag vuur 3 minuten.
  3. Voeg de paprika's toe en bak ze op middelhoog vuur 3 minuten mee.
  4. Schenk de azijn erbij en kook een halve minuut.
  5. Voeg de tomaat, olijven en naar smaak zout en peper toe. Breng opnieuw aan de kook, leg de deksel op de pan en stoof de paprika 30 minuten op laag vuur.
  6. Proef de paprika's en voeg eventueel nog wat zout en peper toe.
  7. Strooi de basilicum over het gerecht en serveer de kaas apart erbij.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden Sauzen