- 45 g Mirin / Rijstwijn
- 1 el Sesamolie
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Beef teriyaki op tafel.
- Rasp de gemberwortel en knijp deze uit boven een kom. Rasp totdat je een dikke eetlepel geraspte gember hebt. Meng met de rest van de ingrediënten (behalve de bosui en de sesamzaadjes) en marineer het vlees hierin ruim een uur. Bewaar de marinade, maar haal het vlees er uit en dep het droog.
- Schroei en bak het vlees rondom mooi bruin. Voeg eventueel een beetje water toe als de suiker te hard karameliseert. Laat het vlees 5 minuten rusten in aluminiumfolie.
- Voeg ondertussen de overgebleven marinade toe aan de pan en kook zachtjes tot de gewenste dikte. Houd er rekening mee dat de saus nog wat dikker wordt. Voeg op het laatst de sesamzaadjes toe.
- Snijd het vlees in dunne plakjes op een voorverwarmd bord en maak het af met de ingedikte saus en fijngesneden bosuitjes. Klaar is je beef teriyaki.