Romige gyros ovenschotel met penne

Romige gyros ovenschotel met penne

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke romige gyros ovenschotel met paprika, tomaten, penne en geraspte kaas. De gyrosreepjes zijn gebakken en overgoten met een gebonden saus van melk en slagroom. Geschikt voor het hele gezin en zo op tafel!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Romige gyros ovenschotel met penne op tafel.

  1. Was de paprika en snijd het in kleine stukjes. Snijd de tros tomaten in 8 stukjes en rasp de kaas. Zet alles klaar.
  2. Kook de penne (of een andere pasta naar keuze) in gezouten water volgens de instructies op de verpakking. Laat de pasta daarna uitlekken.
  3. Verhit boter of olie in een pan, bak de groente daarin en haal de groente eruit. Bak vervolgens de gyrosreepjes in het vocht. Haal de reepjes eruit.
  4. Voeg melk en slagroom toe aan de pan en kook al roerend. Bind met maizena en voeg de helft van de kaas toe. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal lichtjes in en doe de pasta, gyrosreepjes en groente erin. Giet de gebonden saus eroverheen en bestrooi met de rest van de kaas.
  6. Bak de schotel ongeveer 30 minuten in de oven tot het gaar en bruin is. Lekker smullen van dit snel-klaargerecht!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Ovenschotel Pasta