Mijn variatie op javaanse kippensoep

Mijn variatie op javaanse kippensoep

Smulweb imageSmulweb

Zin in iets hartigs? Probeer mijn variant op Javaanse kippensoep. Haal de kip van de botten en voeg deze toe aan de bouillon samen met de mihoen. Voeg kruiden toe als sereh, ui, piment en ketoembar. Serveer met selderij en citroenblad voor de ultieme authentieke smaak.

60 min bereiden

soep

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Sereh / Citroengras
  • 4 kemirienoten
  • 1 Rode peper
  • 2 Citroenblad
  • 2000 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 15 stappen deze heerlijke Mijn variatie op javaanse kippensoep op tafel.

  1. Doe stukken kip in een diepe bouillonpan en voeg de sereh, ui, piment en verse gember toe.
  2. Vul de pan met water zodat de kip onder water staat.
  3. Breng het water aan de kook en trek de bouillon van de kip op heel zacht vuur (+/- 1+1/2 uur).
  4. Haal de kip uit de pan om af te koelen. Ontbeen de kip daarna en snijd het vlees in kleine stukjes.
  5. Zeef de bouillon.
  6. Verhit margarine of olie in een koekenpan.
  7. Fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn en voeg de kemirienoten, kerrie, koenijt, ketoembar en laos toe. Roerbak het geheel op middelhoog vuur tot de geur van de specerijen vrijkomt.
  8. Voeg de ketjapsambal en wat bouillon toe om alle aanbaksels op de bodem los te krijgen.
  9. Voeg dit mengsel toe aan de bouillon.
  10. Voeg zout, bladselderij en citroenbladeren toe samen met de fijn geplukte kip.
  11. Laat de soep verder koken gedurende ten minste 30-60 minuten zodat alle smaken goed mengen.
  12. Breng ruim water aan de kook, neem de pan van het vuur en laat de mihoen 3 minuten in dit hete water staan.
  13. Giet dit af en spoel het goed af onder koud water.
  14. Voeg de mihoen vlak voor het opdienen toe aan de soep.
  15. Proef of er voldoende zout en/of peper is. Voeg indien nodig meer toe. Het zoutgehalte kan ook worden verhoogd of verlaagd door meer of minder ketjap toe te voegen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep