Italiaanse stoofpot

Italiaanse stoofpot

Smulweb imageSmulweb

Een Italiaanse stoofpot met chorizo, venkel en pasta. Na een half uur koken is deze smakelijke stoofpot met verrassende smaken klaar om te serveren. Lekker met het ricotta-kaasmengsel, gegrilde ciabattabroodjes en een glas rode wijn. Buon appetito!

45 min bereiden

tussendoortje

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 5 g Basilicum

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Italiaanse stoofpot op tafel.

  1. Verhit de olie in de pan en bak hierin de gesneden chorizoworst. Leg de worst na ongeveer vijf minuten bakken apart op een bordje.
  2. Fruit vervolgens de ui in de pan en voeg de rode peper, knoflook en venkel toe. Bak dit een minuutje op hoog vuur.
  3. Voeg nu de kippenbouillon, tomaten, tomatenpuree en de worst toe. Breng dit al roerend aan de kook. Breng het stoofpotje vervolgens op smaak met de laurier, oregano, zout en peper.
  4. Zet het vuur laag en laat het een half uur koken. Voeg tot slot de pasta toe en laat het zeven minuten koken tot de pasta goed gaar is.
  5. Meng intussen de ricotta, Parmezaanse kaas en mozzarella en serveer de stoofpot gegarneerd met een eetlepel van dit mengsel en de basilicum. Enjoy!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje