Zo maakte oma haar appelflappen

Zo maakte oma haar appelflappen

Smulweb imageSmulweb

Deze appelflappen zijn zoals oma ze maakte, lekkerder dan ooit! Met custard, vanille vla, rozijnen, kaneel en geschaafde amandelen. Genieten van deze klassieker kan altijd, warm of koud.

45 min bereiden

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Zo maakte oma haar appelflappen op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  2. Schil de appels en snijd de partjes zonder de klokhuizen in blokjes. Roer het citroensap, de vanillesuiker, de rozijnen en/of abrikozen en een scheutje water erdoor. Laat het mengsel al roerend in een pannetje in ca. 5 minuten halfgaar worden of zet het 3 minuten op 750 watt in de magnetron en laat het daarna even staan, zodat het gaar wordt.
  3. Roer het custard poeder door de vanillevla of advocaat. Roer van het vuur af de geschaafde amandelen, de kaneel en het custard mengsel door het appelmengsel en laat het afkoelen.
  4. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Rol ze in de lengte en breedte iets uit en bestrijk de randen met een kwastje met koud water. Verdeel het afgekoelde appelmengsel over de plakjes bladerdeeg en vouw twee tegenover elkaar liggende punten naar elkaar toe. Druk de zijnaden met een vork goed op elkaar. Bestrijk de bovenkant van de flappen met wat water en strooi er suiker over.
  5. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de flappen erop. Bewaar ze in de koelkast tot ze gebakken worden.
  6. Bak de appelflappen in ca. 20 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin. Serveer ze warm, lauwwarm of koud. Koude appelflappen kunnen ook even opgewarmd worden in een op 120 graden c. voorverwarmde oven!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Gebak Appelflappen