Feestelijk en lekker bloemkool rosti

Feestelijk en lekker bloemkool rosti

Smulweb imageSmulweb

Feestelijk genieten met deze bloemkool rosti. Kook de roosjes gaar en prak ze fijn tot een papje. Meng de eidooiers, zure room, Parmezaanse kaas, paneermeel en bieslook. Maak de koekjes hiervan en bak ze in olijfolie tot ze knapperig zijn. Serveer ze als hapjes of bijgerecht, en met broccoli erbij kan ook!

25 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(7)

  • 400 g Zure room
  • 1 el Bieslook

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Feestelijk en lekker bloemkool rosti op tafel.

  1. Snijd de bloemkool in roosjes, verwijder de harde stukken en kook ze gaar in gezouten water. Prak de bloemkool fijn tot een papje.
  2. Splits 2 eieren en meng de eidooiers met zure room, Parmezaanse kaas, een beetje paneermeel en wat bieslook. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Vorm ballen van het bloemkoolmengsel en druk voorzichtig plat tot een mooi rondje. Leg ze op een plastic plank.
  4. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de bloemkoolkoekjes aan beide kanten knapperig.
  5. Serveer de bloemkoolkoekjes als feestelijke hapjes of als bijgerecht. Tip: je kunt hetzelfde doen met broccoli of een combinatie van bloemkool en broccoli.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Bloemkool