Uitgelicht recept

Tip van Jumbo Hartige taart met spinazie

Hartige taart met spinazie

smulweb badge smulweb

Een verrukkelijke hartige taart met spinazie, Parmezaanse kaas, zure room en zalm. Een ware smaaksensatie van de bakplaat. Perfect voor een gezellig avondmaal.

25 min bereiden hoofdgerecht 4 personen

(1)

Ingrediënten

  • 4500 g Koopmans Hartige Taartdeeg met Bakkersgist 10 Plakjes 450g
  • 30 g Tarwebloem
  • 350 ml Halfvolle melk
  • 150 ml Slagroom
  • 125 g Zure room
  • 450 g Spinazie uit de diepvries
  • 175 g Geraspte kaas Parmezaanse
  • 0.25 el Koriander vers
  • 2 el Basilicum vers
  • 2 Scharreleieren M
  • 250 g Gerookte zalm

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Hartige taart met spinazie op tafel.

  1. Ontdooi de spinazie en het bladerdeeg (indien nodig).
  2. Vet de bakvorm in en bekleed de bodem eventueel met bakpapier. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Smelt de boter in een steelpannetje. Roer de bloem erdoor en bak dit een paar minuten. Voeg de melk en de slagroom toe en laat dit even zachtjes koken. Roer er 50 g Parmezaanse kaas, zout, peper en koriander door en zet de saus apart.
  4. Hak de spinazie grof en roerbak de spinazie tot het geslonken is (bij verse spinazie). Laat de spinazie uitlekken in een zeef. Roer in een kom de eieren met de zure room los en voeg basilicum, 75 g Parmezaanse kaas, spinazie, zout en peper toe.
  5. Bedek de bakvorm met het bladerdeeg en leg onderin een laagje saus, gevolgd door een laag spinazie en een paar plakjes zalm. Herhaal deze lagen en sluit af met de saus. Strooi de rest van de kaas erover.
  6. Bak de taart 30 minuten met aluminiumfolie en 15 minuten zonder of volg de instructies van de combi-oven.