Sydney pompoensoep

Sydney pompoensoep

Smulweb imageSmulweb

Deze Sydney pompoensoep krijgt een kick van harissa en een romige toets van crème fraîche. Serveer met gerookte kip of spekjes en bieslook. Perfecte soep om je op te warmen na een koude dag.

60 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Rode peper
  • 400 g Tomaten gepeld
  • 225 g Gerookte kip in reepjes

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Sydney pompoensoep op tafel.

  1. Verwarm olijfolie in de pan en fruit hierin de harissa samen met het rode pepertje, gember en knoflook. Fruit dit kort tot lichtbruin van kleur.
  2. Voeg de ui, gedroogde kurkuma, uienpoeder, knoflookpoeder, bouillonblokjes en gekörntes bouillonpoeder toe. Fruit dit even aan.
  3. Voeg aardappelblokjes, pompoenblokjes en gepelde tomaten uit blik toe. Blus alles af met rode wijn en voeg de gevogelte fond toe. Breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes pruttelen.
  4. Zet het vuur uit en pureer de soep. Voeg als laatste crème fraîche toe en meng goed.
  5. Verdeel gesneden gerookte kip of spekjes over de kommen. Schep de soep erbij en verdeel gesneden bieslook er overheen. Smakelijk eten!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep