Paling in bladerdeeg

Paling in bladerdeeg

Smulweb imageSmulweb

Deze paling in bladerdeeg is de ultieme lekkernij voor op de borrelplank en bijzonder eenvoudig te maken. Ieder plakje bladerdeeg gevuld met reepjes paling, bosui en limoenrasp. Strooi zoetwaterviskruiden op de bladerdeegpakketjes, bak ze in de oven tot ze goudbruin zijn.

45 min bereiden

voorgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Paling in bladerdeeg op tafel.

  1. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien op het aanrecht.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Snijd de paling in reepjes van ca 1 cm breed.
  4. Leg in het midden van ieder plakje bladerdeeg een bergje paling. Bestrooi met de bosui en de limoenrasp.
  5. Bestrijk de randen van het bladerdeeg met water. Vouw het bladerdeeg dicht en druk de randen stevig dicht. Nu heb je 4 driehoekjes.
  6. Bestrijk de driehoekjes met het losgeklopte eigeel (met wat water toegevoegd) of koffiemelk.
  7. Strooi de viskruiden over de bladerdeegpakketjes.
  8. Bedek de ovenschaal of bord met bakpapier. Leg de pakketjes hierop en bak ze ongeveer 25 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Bladerdeeg