Algerijnse bloemkoolsoep

Algerijnse bloemkoolsoep

Smulweb imageSmulweb

Een verrassende Algerijnse bloemkoolsoep. Bereid in een handomdraai met weinig ingrediënten. Het romige karakter komt van de La Vache qui rit kaas en crème fraîche. Supersmeuïg met een vleugje knoflook.

60 min bereiden

soep

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1000 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Algerijnse bloemkoolsoep op tafel.

  1. Smelt de boter in een pan.
  2. Voeg de in dunne plakjes gesneden prei, de bloemkoolroosjes en de in blokjes gesneden geschilde aardappelen toe.
  3. Voeg de fijngehakte knoflook toe, roer alles goed door elkaar en laat alles 5 minuten bakken.
  4. Giet er 1 liter water bij en het kippenbouillonblokje. Breng aan de kook, roer even door en zet het vuur dan laag. Laat de soep ongeveer 40 minuten zachtjes koken met het deksel op de pan.
  5. Mix de soep fijn met een staafmixer of in een blender.
  6. Roer de puntjes "la vache qui rit"-kaas en de 4 eetlepels crème fraîche door de soep.
  7. Schep de soep in mooie kommen en versier naar eigen keuze (bijvoorbeeld met grofgemalen rode/zwarte peper of grofgemalen korianderzaad en dille).
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep