- 1 el Basilicum vers
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Pasta met groente saus (vegetarisch) op tafel.
- Doe de in stukjes gesneden uien, knoflook, rode peper, courgette, aubergine, selderij, en de zwarte olijven in een grote braadslee. Overgiet met olijfolie, en voeg oregano, tijm, peper en zout toe. Goed omscheppen. Voeg balsamico toe en eventueel wat bruine suiker en een heel bosje rozemarijn.
- Zet de schaal in de oven (300 graden) en laat het geheel circa 25 minuten bakken. Schep de groenten af en toe om.
- Bereid ondertussen de pasta zoals op de verpakking staat aangegeven. Rooster de paprika en de pijnboompitten en grill de artisjokkenharten.
- Laat de ovenschotel afkoelen. Verwijder het bosje rozemarijn en harde stukjes tomaat. Snijd de ontvelde paprika in stukjes en voeg deze samen met het groentenmengsel toe aan de blender en pureer alles tot saus.
- Schep de saus over de pasta op het bord. Voeg tenslotte de garnering toe, zoals de geroosterde pijnboompitten, knoflook-olijven, verse basilicum en gegrilde artisjokkenharten.