Slagroomtruffels

Slagroomtruffels

Smulweb imageSmulweb

De perfecte traktatie voor chocolade liefhebbers: Slagroomtruffels! Deze heerlijk romige truffels zijn eenvoudig te bereiden en worden afgemaakt met een cacaopoederlaagje. Perfect voor een feestje of 'gewoon' als snack tussendoor. Smullen maar!

45 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Slagroomtruffels op tafel.

  1. Kook slagroom en suiker op een laag pitje totdat alle suiker is opgelost. Laat afkoelen tot ongeveer 20 graden.
  2. Roer de boter romig. Voeg de suikersiroop beetje bij beetje toe en zorg dat het goed wordt opgenomen. Doe de ontstane crème over in een spuitzak.
  3. Spuit op bakpapier streepjes van ongeveer 2-3 cm lengte en bevries deze gedurende 45 minuten in de diepvriezer.
  4. Smelt de chocolade au bain marie. Haal telkens maximaal 10 streepjes uit de vriezer en haal ze door de chocolade (dit gaat het makkelijkst met 2 vorken).
  5. Rol de streepjes door de cacaopoeder en laat ze opstijven in de koelkast. Je kunt ze ook meteen invriezen
  6. dan zijn ze maximaal 2 maanden houdbaar (als je dat volhoudt...).
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden