Cary ga

Cary ga

Smulweb imageSmulweb

Deze kruidige kippensoep is heerlijk romig door de kokosmelk en zit vol met groenten zoals winterpeen en bosui. De rode currypasta geeft het gerecht een pittige twist. Perfect voor een kille avond!

60 min bereiden

tussendoortje

6 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 0.5 maiskip

Bereidingswijze

Zet in 13 stappen deze heerlijke Cary ga op tafel.

  1. Hak de maiskip in stukjes, marineer het met koenjit, kerriepoeder en 1 theelepel zout. Zet de marinade een kwartier in de koelkast.
  2. Schil de aardappels en snijd ze in vier stukjes van ongeveer 2 cm².
  3. Schil de winterpeen en snijd deze in stukjes van ongeveer 2 cm².
  4. Pel de ui en snijd deze in de lengte in 6 stukjes.
  5. Snijd de bosuitjes in stukjes.
  6. Platsla de sereh stengels met de platte kant van het hakmes en leg er een knoop in.
  7. Verhit de zonnebloemolie gedurende 30 seconden op middelhoog vuur.
  8. Fruit de rode currypasta gedurende 2 minuten.
  9. Voeg de gemarineerde maiskipstukjes, sereh en laurierbladen toe en bak ze gedurende 5 minuten.
  10. Voeg melk en kokosmelk toe en kook op middelhoog vuur gedurende 10 minuten.
  11. Voeg de aardappels en winterpeen toe en kook nog eens 10 minuten op middelhoog vuur.
  12. Voeg de stukjes bosui en ui toe.
  13. Breng de soep op smaak met zout en suiker.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Gevogelte Zuivel