- 1500 g Wildzwijnbiefstuk
- 1 Rode peper
- 3 Pastinaak
- 400 g Tomaten gepeld
Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Ragout van wild zwijn op tafel.
- Zet een pan op hoog vuur en smelt 1 klontje boter en 1 el olijfolie in de pan.
- Voeg nu de rode ui, knoflook, laurier, tijm en Spaanse peper toe en fruit dit aan.
- Blus af met de witte wijn en doe de bouillon en de balsamicoazijn erbij.
- Ondertussen wrijf je het vlees goed in met peper & zout. Schenk hier de marinade over en laat dit minimaal 3 uur afgedekt in de koelkast staan.
- Haal het vlees uit de marinade en dep het droog met keukenpapier.
- Verwarm de olijfolie en boter in een pan met een dikke bodem (gietijzer) en doe het vlees erin. Laat dit om en om goed bruin worden.
- Schenk nu de marinade over het vlees en roer alles om. Laat het 1½ uur op zacht vuur verder garen, met het deksel op een kier. Roer dit ondertussen af en toe om.
- Voeg nu de tomaat, wortel en pastinaak toe en roer weer goed door elkaar. Laat dit 30 minuten verder garen, onder af en toe omroeren en de deksel op een kier.
- Maak de ragout af met de vers gesneden bladpeterselie.