Stoofpeertje met boerenjongens ijs en slagroom

Stoofpeertje met boerenjongens ijs en slagroom

Smulweb imageSmulweb

Stoofpeertje met boerenjongens ijs en slagroom om je vingers bij af te likken! Gegaarde peertjes in een zoetig sausje van rode wijn, kaneelstokje en nog wat lekkere specerijen. Op smaak gebracht met citroen en een lekker bolletje boerenjongens ijs waar iedereen blij van wordt.

45 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 1000 g Stoofperenkookvocht

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Stoofpeertje met boerenjongens ijs en slagroom op tafel.

  1. schil de peertjes (je kunt ze gewoon heel laten). Pers de citroen uit.
  2. zet de peertjes rechtop in een pan. Schenk de fles wijn erbij (de peertjes moeten onder staan, vul zo nodig bij met een beetje water). Breng ze aan de kook.
  3. voeg de suiker, kaneelstokje, steranijs, kruidnagels en het citroensap toe. Laat dit op een klein pitje 45 minuten tot een uur zachtjes koken.
  4. het kookvocht dikt dan in tot een mooie stroperige saus.
  5. schep enkele lepels ingedikt sap op een dessertbordje. Schik de peer, bol ijs en de slagroom erop. Schep er een lepel boerenjongens bij en garneer met een paar blaadjes munt (zie foto).
eet smakelijk

Meer zoals dit

Desserts Zuivel