Herfstig lekkere chocoladetaart met speculoos

Herfstig lekkere chocoladetaart met speculoos

Smulweb imageSmulweb

Deze herfstige chocoladetaart is om je vingers bij af te likken. Een speculoosbodem en een luchtige chocolademousse met chocoladeschilfers maken deze taart tot een echte traktatie. Maak hem af met een toefje slagroom en geniet ervan!

45 min bereiden

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Herfstig lekkere chocoladetaart met speculoos op tafel.

  1. Verkruimel de koekjes tot ze heel erg fijn zijn (met bijvoorbeeld een keukenmachine of vijzel). Giet er de gesmolten boter over en meng goed.
  2. Neem een mooie schaal en bedek de bodem met de speculoosmassa. Druk goed aan.
  3. Smelt de chocolade au bain-marie en laat wat afkoelen (chocolade mag echt niet heet worden). Splits de eieren. Roer de eierdooiers door de chocolade (deze wordt wat vaster, dus geen paniek).
  4. Klop het eiwit heel stijf met een mixer. Meng (`vouw`) voorzichtig het eiwit door de chocolade tot je een echte chocolademousse hebt.
  5. Verdeel de mousse over de speculoosbodem en besprenkel met de chocoladeschilfers.
  6. Laat een uurtje opstijven in de koelkast en serveer.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Chocolade taart