Gekonfijte wilde konijnenbouten met aardappelsalade

Gekonfijte wilde konijnenbouten met aardappelsalade

Smulweb imageSmulweb

Gekonfijte wilde konijnenbouten met aardappelsalade. De bouten bereiden in de oven met o.a. witte wijn, banaansjalot, en dragon. Bewaar het overtollig vet voor extra smaak. De aardappelsalade heeft een smeuïge botersaus en is gegarneerd met bosui. Serveer samen met groenten als doperwten, tuinbonen, en haricots verts.

120 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 450 g Konijnenbout
  • 200 g Ganzenvet

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Gekonfijte wilde konijnenbouten met aardappelsalade op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 150°C. Wrijf de bouten in met peper & zout en leg ze dan in een diepe ovenschaal. Voeg de dragon, citroensap en rasp, knoflook, witte wijn en de banaansjalot toe. Meng dit goed door elkaar. Schep het ganzenvet (of de olijfolie) eroverheen en schuif de schaal minimaal vier uur in de oven.
  2. Haal de konijnenbouten uit de oven en giet het vet door een zeef. Zet dit in de koelkast: het vocht zakt naar beneden en het vet blijft bovenop. Dit kun je lang bewaren en opnieuw gebruiken, het komt de smaak alleen maar ten goede!
  3. Zet de oven op 200°C. Leg de konijnenbouten op een bakplaat en bak deze 15 minuten in de oven. Hierdoor krijgen de bouten een lekker knapperig korstje.
  4. Blancheer alle bonen in kokend water met zout. Was de aardappels en halveer ze. Kook de aardappels gaar in gezouten water. Doe 100 ml water in een hoge pan en laat dit warm worden. Voeg al kloppend geleidelijk de klontjes boter toe. Je krijgt nu een smeuïge botersaus. Dit proces heet beurre monter. Voeg de aardappels en de bonen toe, doe er peper & zout bij en roer het goed om.
  5. Garneer de salade als laatste met de gesneden bosui.
  6. Serveer de konijnenbout met een heerlijke salade van La Ratte aardappels met doperwten, tuinbonen, haricots verts en bosui.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade Aardappelsalade