- 450 g Konijnenbout
- 200 g Ganzenvet
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Gekonfijte wilde konijnenbouten met aardappelsalade op tafel.
- Verwarm de oven voor op 150°C. Wrijf de bouten in met peper & zout en leg ze dan in een diepe ovenschaal. Voeg de dragon, citroensap en rasp, knoflook, witte wijn en de banaansjalot toe. Meng dit goed door elkaar. Schep het ganzenvet (of de olijfolie) eroverheen en schuif de schaal minimaal vier uur in de oven.
- Haal de konijnenbouten uit de oven en giet het vet door een zeef. Zet dit in de koelkast: het vocht zakt naar beneden en het vet blijft bovenop. Dit kun je lang bewaren en opnieuw gebruiken, het komt de smaak alleen maar ten goede!
- Zet de oven op 200°C. Leg de konijnenbouten op een bakplaat en bak deze 15 minuten in de oven. Hierdoor krijgen de bouten een lekker knapperig korstje.
- Blancheer alle bonen in kokend water met zout. Was de aardappels en halveer ze. Kook de aardappels gaar in gezouten water. Doe 100 ml water in een hoge pan en laat dit warm worden. Voeg al kloppend geleidelijk de klontjes boter toe. Je krijgt nu een smeuïge botersaus. Dit proces heet beurre monter. Voeg de aardappels en de bonen toe, doe er peper & zout bij en roer het goed om.
- Garneer de salade als laatste met de gesneden bosui.
- Serveer de konijnenbout met een heerlijke salade van La Ratte aardappels met doperwten, tuinbonen, haricots verts en bosui.