Saray lokmasi  turkse oliebollen

Saray lokmasi turkse oliebollen

Smulweb imageSmulweb

Met deze Turkse oliebollen, beter bekend als `Saray lokmasi`, heb je in een handomdraai zelf de lekkerste oliebollen gemaakt. Dompel de balletjes deeg in zonnebloemolie en haal het eruit zodra het goud klant. Laat de balletjes intrekken in de koude stroop en haal ze eruit. Geniet van deze heerlijke lokma's.

60 min bereiden

12 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 450 ml Water
  • 3 el Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Saray lokmasi turkse oliebollen op tafel.

  1. Neem een pan. Voeg hier de kristalsuiker en water aan toe. Laat dit koken totdat de suiker is gesmolten. Voeg de citroensap toe aan de pan en roer even door. Haal de stroop van het vuur af en laat alles goed afkoelen.
  2. Giet de zonnebloemolie in de pan en wacht totdat het klaar is om in te bakken. Neem een klein bakje en voeg daar een beetje water aan toe om te gebruiken bij het eruit halen van de lokma.
  3. Neem het deeg en knijp een stuk deeg in je hand tot een klein balletje deeg. Dompel een lepel in het bakje water om te zorgen dat het deeg niet aan de lepel plakt. Haal met de lepel het balletje deeg uit je hand.
  4. Leg het balletje deeg in de pan met zonnebloemolie om te bakken. Bak de lokma totdat het goud kleurt. Haal de lokma uit de pan met zonnebloemolie en leg het gelijk in de afgekoelde stroop.
  5. Laat de stroop intrekken voor 1 à 2 minuten. Haal de lokma eruit en leg het op een schaaltje. De `Saray lokmasi` is nu klaar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Gebak Oliebollen