De echte tom kha gai uit thailand versie 20

De echte tom kha gai uit thailand versie 20

Smulweb imageSmulweb

De topper uit thailand, de echte tom kha gai! Citroengras, laos, citroenblad, koriander, champignon, kip, vissaus, kokosmelk, limoensap, lenteui, een pepertje en chili olie. Garneer met koriander. Simply Thai!

25 min bereiden

soep

3 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Sereh / Citroengras
  • 2 Limoenblaadje
  • 360 ml Water
  • 1 thaise peper

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke De echte tom kha gai uit thailand versie 20 op tafel.

  1. Snij de citroengras in plakjes van een halve cm.
  2. Snij de laos idem.
  3. Scheur het citroenblad grof.
  4. Snij de koriander grof.
  5. Snij de champignons in plakjes.
  6. Snij het pepertje door de helft.
  7. Voeg de laos, samen met het citroenblad en citroengras toe aan kokend water en laat dit 5 minuten doorkoken.
  8. Voeg daarna de helft van de koriander toe aan het geheel samen met de kip, vissaus en suiker. Laat dit ook 5 minuten koken.
  9. Voeg dan de kokosmelk toe evenals de champignons. Laat dit 3 minuten zacht pruttelen.
  10. Voeg daarna de limoensap, lenteui, pepertje en de chili olie toe. Laat dit even lekker warm worden.
  11. Garneer het met de overgebleven koriander.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep