- 1 Sereh / Citroengras
- 2 Limoenblaadje
- 360 ml Water
- 1 thaise peper
Bereidingswijze
Zet in 11 stappen deze heerlijke De echte tom kha gai uit thailand versie 20 op tafel.
- Snij de citroengras in plakjes van een halve cm.
- Snij de laos idem.
- Scheur het citroenblad grof.
- Snij de koriander grof.
- Snij de champignons in plakjes.
- Snij het pepertje door de helft.
- Voeg de laos, samen met het citroenblad en citroengras toe aan kokend water en laat dit 5 minuten doorkoken.
- Voeg daarna de helft van de koriander toe aan het geheel samen met de kip, vissaus en suiker. Laat dit ook 5 minuten koken.
- Voeg dan de kokosmelk toe evenals de champignons. Laat dit 3 minuten zacht pruttelen.
- Voeg daarna de limoensap, lenteui, pepertje en de chili olie toe. Laat dit even lekker warm worden.
- Garneer het met de overgebleven koriander.