Provencaalse saus

Provencaalse saus

Smulweb imageSmulweb

Een saus met mediterrane smaken om je vingers bij af te likken! Provençaalse saus is een mix van verse groenten, kruiden, tomaten en witte wijn. Eventueel te binden met sausbinder of maïzena. Lekker bij een stukje vis of vlees!

60 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Provencaalse saus op tafel.

  1. Snijd de uien, paprika, courgette in blokjes en de champignons met een eiersnijder in schijfjes.
  2. Doe wat boter in de pan en fruit de uien, paprika en courgette aan. Voeg de tomaten en kruiden toe.
  3. Voeg de witte wijn toe en roer goed. Laat alles een uurtje zachtjes pruttelen.
  4. Voeg 20 minuten voor tijd de champignons toe.
  5. Bind naar keuze de saus met sausbinder of maïzena.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen