Smullen romige ovenschotel met gehakt en veel groenten

Smullen romige ovenschotel met gehakt en veel groenten

Smulweb imageSmulweb

Een fantastisch lekker romige ovenschotel met gehakt en veel groenten. Heerlijk gekruid met onder andere prei, champignons en pittige paprikapoeder. Bovenop een lekkere laag aardappelpuree en kaas, heerlijk krokant gebakken in de oven.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Smullen romige ovenschotel met gehakt en veel groenten op tafel.

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze gaar in water met zout. Giet de aardappelen af en laat ze even droog stomen.
  2. Stamp de aardappelen met een stamper en voeg warme melk en boter toe. Roer goed door. Voeg nu het losgeklopte ei toe en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  3. Verhit olie in de wok of koekenpan. Bak de ui en peperstukjes plm. 3 minuten. Voeg het gehakt toe en bak dit tot het gehakt gaar is. Voeg nu wortels en bak even mee. Voeg champignons toe en bak ook even mee. Doe vervolgens de preiringetjes erbij. Roer alles goed door elkaar. Giet de bouillon erbij. Breng het geheel aan de kook en laat alles 10 minuten zachtjes sudderen.
  4. Roer de roomkaas erdoor en breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en pittige paprikapoeder of cayennepeper.
  5. Doe het gehakt-groentenmengsel onderin de ovenschaal. Verdeel de aardappelpuree erover en strooi de kaas erover.
  6. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en zet de schaal gedurende 20 minuten in het midden van de oven tot de schotel een goudbruine laag heeft gekregen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel