Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Chinese kool met ananas op tafel.
- Snij de Chinese kool in fijne reepjes.
- Snij de paprika in grove stukken van ongeveer 2 cm.
- Snij de ananas in schijven en verwijder de kern. Snij de schijven vervolgens in stukken van ongeveer 2 cm.
- Bak de sesamzaadjes in een koekenpan tot ze een beetje kunnen ruiken en doe ze vervolgens in een schaaltje.
- Verwarm olie in een wok en gooi de kool erin. Verwarm de boter in een koekenpan en bak de stukjes ananas in de pan. Na 3 minuten gooi je de paprika bij de kool. Bak dit samen nog 2-3 minuten en zet het gas uit. Giet sojasaus over de groenten heen en breng op smaak met peper en zout.
- Houd de ananas in de gaten. Het is de bedoeling dat de ananas bruin wordt, dit betekent dat hij aan het karamelliseren is.
- Als de stukjes ananas aan beide kanten bruin zijn, dan is het klaar. Serveer de kool op een mooi bord, leg de ananas erboven op en strooi de sesamzaadjes eroverheen.