Zelfgemaakt vegetarisch stoofvlees van seitan

Zelfgemaakt vegetarisch stoofvlees van seitan

Smulweb imageSmulweb

Verrassend vegetarisch koken? Deze stoofpot met seitan is om vingers bij af te likken! Gegarandeerd een smaakexplosie met ui, laurier, tijm, kruidnagel, en de bier, water, bouillonblokje, en een mix van peperkoek, beschuit, mosterd, ketchup en stroop. Laat je verrassen door de pruttelende stoofpot en geniet van dit hartige gerecht.

60 min bereiden

bijgerecht

3 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 300 ml Bokbier
  • 2 Ontbijtkoek
  • 500 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Zelfgemaakt vegetarisch stoofvlees van seitan op tafel.

  1. Snipper de ui en maak de knoflook fijn.
  2. Smelt boter in een kookpot en stoof hierin de ui met knoflook, laurier, tijm en kruidnagel.
  3. Snij de seitan in stukjes en voeg toe aan de ui. Kruid met peper en zout. Laat 7 minuten stoven.
  4. Voeg bier, water, bouillonblokje, peperkoek, verkruimelde beschuit, mosterd, ketchup en stroop toe.
  5. Laat pruttelen zonder deksel totdat de saus ingedikt is, regelmatig roeren. Dit proces kan een uur duren.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vegetarisch Stoofpotje Bier