- 10 g Croma roerbak oliemelange olijf
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Ouderwets draadjes vlees op tafel.
- Smeer het rundvlees aan beide zijden in met de kruiden.
- Smelt in een braadpan een half pakje croma, en voeg het vlees toe, om en om keren op een laag vuurtje.
- Snijd de ui in twee helften en steek er de kruidnagels in, voeg de fijn gesneden knoflook toe.
- Voeg de in grove stukken gesneden prei en winterwortel toe, en de laurierblaadjes.
- Voeg eventueel nog wat croma toe. Verwarm alles goed door.
- Voeg de mosterd, suiker en azijn bij en tenslotte het flesje donker/bruin bier.
- Laat op een klein pitje 3 uren stoven. Tijdens het stoven het vochtpeil in de gaten houden en eventueel bijvullen met water.
- Verwijder daarna de ui, kruidnagels en laurierblaadjes.