Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Witlof met ham kaas paprika en ui uit de oven op tafel.
- Snijd de stroken witlof doormidden en verwijder eventueel de (ietwat bittere) pit.
- Bak de stronkjes witlof in een pan aan met een weinig olie, regelmatig omdraaien totdat de stronkjes mooi bruin zijn. Als ze uit elkaar dreigen te vallen eventueel een paar cocktailprikkers gebruiken. Het voordeel van deze methode is veel meer witlof smaak (dan met voorkoken).
- Wikkel alle stronkjes in een plak kaas en daarna in een plak ham. Leg ze in een ingevette ovenschaal.
- Snij de paprika en de ui in stukjes en fruit dit even aan in dezelfde pan (beetje olie bijvoegen). Als de uien glazig beginnen te worden, is het klaar.
- Strooi het paprika- en uienmengsel over de witlofrolletjes en zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven (170 graden) gedurende 40 minuten.