Boerenappelcake

Boerenappelcake

Smulweb imageSmulweb

Deze boerenappelcake is precies wat je nodig hebt voor koekjes bij de koffie of thee. Heerlijk zacht en sappig van binnen en lekker knapperig van buiten. Belegd met appelblokjes, kaneel en flink wat poedersuiker.

60 min bereiden

ontbijt

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Boerenappelcake op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180°C boven- en onderwarmte en vet een brownievorm van 18 x 28 cm in en beleg beide zijden met overhangend bakpapier.
  2. Klop in de keukenmachine of met de handmixer de boter met 200 g suiker en een beetje zout zacht en romig. Klop één voor één de eieren erdoor.
  3. Zeef de bloem met de bakpoeder boven de kom en mix op lage stand tot een glad beslag. Meng tot slot de melk erdoor. Doe het beslag in de beklede bakvorm en strijk glad.
  4. Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Snijd ze in blokjes en schep ze om met 25 g suiker en de kaneel. Strooi de appelblokjes over het beslag.
  5. Bak de appelcake in de voorverwarmde oven in ongeveer 40 minuten goudbruin en gaar. Laat de cake in de vorm afkoelen.
  6. Stuif er flink wat poedersuiker over en snijd de cake in 8-10 mooie blokjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ei Zuivel Fruit Kruiden Bakken Appel Cake Appelcake