Marokkaanse gebraden kip met olijven en gekookte eieren

Marokkaanse gebraden kip met olijven en gekookte eieren

Smulweb imageSmulweb

Marokkaanse gebraden kip met olijven en gekookte eieren. Een smaaksensatie van peterselie, koriander, gember, paprika, komijn en saffraanpoeder. De kip is heerlijk sappig gebakken en wordt geserveerd met een rijke jus met olijven en gekookte eieren.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 300 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Marokkaanse gebraden kip met olijven en gekookte eieren op tafel.

  1. Maak de kip goed schoon met zout en azijn. Maak een marinade van de volgende kruiden: de fijngesneden peterselie en koriander, de peper, het gemberpoeder, het paprikapoeder, het komijnpoeder, de kurkuma, de saffraanpoeder, de knoflookteentjes en het zout. Voeg ook twee eetlepels olijfolie toe.
  2. Maak inkepingen in de kip en wrijf de marinade over de kip heen, wrijf ook de inkepingen goed in. Laat de kip minimaal twee uur met de marinade in de koelkast staan.
  3. Doe de overige olijfolie in de pan en fruit hierin de twee klein gesneden uien. Doe de gemarineerde kip in de pan en laat deze goed dichtschroeien op gematigd vuur. Keer de kip regelmatig om en laat dit ongeveer 15 minuten duren. Voeg daarna water toe.
  4. Voeg nu de in partjes gesneden citroen bij de kip. Indien nodig voeg je wat meer water toe. Laat de kip ongeveer 35 minuten pruttelen en zet daarna de kip in een ovenschaal. Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de kip ongeveer 30 tot 45 minuten goudbruin.
  5. Voeg ondertussen de olijven toe aan de jus en laat dit inkoken tot de jus wat dikker wordt. Kook ook de vier eieren gaar.
  6. Serveer de kip op een mooi bord en giet de jus met olijven eroverheen. Snijd de gekookte olijven in tweeën en leg ze rondom de kip. Serveer de gekookte eieren erbij.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte