Risotto van visbouillon (risotto al brodo di pesce)

Risotto van visbouillon (risotto al brodo di pesce)

Smulweb imageSmulweb

Deze overheerlijke risotto di pesce heeft een heerlijke smaak dankzij de visfumet. Roer de rijst schep voor schep door de bouillon en serveer met verschillende vissoorten. Laat de smaken elkaar op de tong ontmoeten.

60 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Risotto van visbouillon (risotto al brodo di pesce) op tafel.

  1. Maak een mooie visfumet zoals aangegeven in ons aparte recept.
  2. Snijd de rode paprika. Stoof deze op laag vuur met de fijn gesnipperde sjalot in wat olie, tot de sjalotsnippers doorzichtig worden.
  3. Voeg nu de rijst toe. Laat hem al roerend even op smaak komen. De rijst moet een klein beetje glazig worden aan de buitenkant.
  4. Voeg de wijn toe en laat indampen tot de helft.
  5. Nu langzaam laten koken, al roerend, en steeds een beetje visfumet toevoegen om de risotto smeuïg te houden, maar niet te nat.
  6. Als de rijst gaar is, breng op smaak met wat zout (en eventueel peper) en een paar druppels citroensap. Klaar!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst