Cupcakes

Cupcakes

Smulweb imageSmulweb

Deze cupcakes zijn heerlijk zacht en luchtig. Bak in een handomdraai cupcakes met dit eenvoudige maar heerlijke recept. Maak het af met jouw favoriete frosting en garneer met wat vers fruit.

15 min bereiden

ontbijt

12 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Cupcakes op tafel.

  1. Zorg dat alle ingrediënten binnen handbereik zijn en vul een bakblik met cakevormpjes, zodat je snel en efficiënt kunt werken. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Mix in een kom de boter en suiker tot het zacht en smeuïg is.
  3. Voeg eerst 1 ei toe en mix dit erdoor. Voeg daarna het 2e ei toe en mixen. Voeg nu ook vanille of caramel toe en mix even.
  4. Zeef in een andere kom de bloem en bakpoeder en voeg dit bij het eiermengsel. Roer alles tot een stevige brei.
  5. Vul de maatbeker met melk(room). Voeg dit in 3 delen toe aan het mengsel. Spatel dit goed door, totdat je een glad mengsel hebt dat een klein beetje van de lepel afdruipt.
  6. Vul de vormpjes (een ijsschep is handig hiervoor). Bak ze in 30-40 minuten in de oven.
  7. Je kunt de cakejes controleren door er met een tandenstoker in te prikken. Houd deze er 3 seconden in en haal dan omhoog. Wanneer de tandenstoker zo goed als droog is, zijn ze klaar. Haal de cakes uit de oven en laat ze afkoelen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Cupcakes