Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Cupcakes op tafel.
- Zorg dat alle ingrediënten binnen handbereik zijn en vul een bakblik met cakevormpjes, zodat je snel en efficiënt kunt werken. Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Mix in een kom de boter en suiker tot het zacht en smeuïg is.
- Voeg eerst 1 ei toe en mix dit erdoor. Voeg daarna het 2e ei toe en mixen. Voeg nu ook vanille of caramel toe en mix even.
- Zeef in een andere kom de bloem en bakpoeder en voeg dit bij het eiermengsel. Roer alles tot een stevige brei.
- Vul de maatbeker met melk(room). Voeg dit in 3 delen toe aan het mengsel. Spatel dit goed door, totdat je een glad mengsel hebt dat een klein beetje van de lepel afdruipt.
- Vul de vormpjes (een ijsschep is handig hiervoor). Bak ze in 30-40 minuten in de oven.
- Je kunt de cakejes controleren door er met een tandenstoker in te prikken. Houd deze er 3 seconden in en haal dan omhoog. Wanneer de tandenstoker zo goed als droog is, zijn ze klaar. Haal de cakes uit de oven en laat ze afkoelen.