Duitse stolln (krentenbrood) zoals oma hem maakt

Duitse stolln (krentenbrood) zoals oma hem maakt

Smulweb imageSmulweb

Oma's Duitse stolln, met rozijnen, krenten, sinaasappelsnippers, sukkade, amandelen en rum. De beste creatie uit de Duitse keuken die je geproefd moet hebben. Top het af met een royaal laagje poedersuiker.

120 min bereiden

ontbijt

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 100 g Krenten

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Duitse stolln (krentenbrood) zoals oma hem maakt op tafel.

  1. Je kan 1 grote Stolln maken maar ook twee kleintjes. Meng rozijnen, krenten, sinasappel snippers, sukkade, amandelen, vanillesuiker, rum en amandelolie en laat dit 6 uur toegedekt staan om in te trekken.
  2. Maak een kuil in een grote schaal en voeg de opgeloste gist, 1 eetlepel suiker en lauwe melk toe. Meng dit met een beetje meel en laat het deeg 50 minuten rijzen.
  3. Voeg suiker, eigeel en boter toe en verwerk tot een glad deeg. Laat het deeg 30 minuten rijzen.
  4. Druk het deeg op een bebloemde werkplek plat, voeg het vruchtenmengsel toe en kneed het deeg. Laat het deeg nogmaals 30 minuten rijzen.
  5. Tollen het deeg tot een ovale lap van 3 a 4 cm dik en leg op een belegde bakplaat. Laat het 15 minuten staan en verwarm de oven voor op 195 graden.
  6. Bak de Stolln in 70 tot 90 minuten in de oven.
  7. Verwarm 100 gr. boter en smeer dit op de Stolln. Strooi ruim poedersuiker eroverheen en herhaal dit.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Brood Krentenbrood