- 100 g Krenten
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Duitse stolln (krentenbrood) zoals oma hem maakt op tafel.
- Je kan 1 grote Stolln maken maar ook twee kleintjes. Meng rozijnen, krenten, sinasappel snippers, sukkade, amandelen, vanillesuiker, rum en amandelolie en laat dit 6 uur toegedekt staan om in te trekken.
- Maak een kuil in een grote schaal en voeg de opgeloste gist, 1 eetlepel suiker en lauwe melk toe. Meng dit met een beetje meel en laat het deeg 50 minuten rijzen.
- Voeg suiker, eigeel en boter toe en verwerk tot een glad deeg. Laat het deeg 30 minuten rijzen.
- Druk het deeg op een bebloemde werkplek plat, voeg het vruchtenmengsel toe en kneed het deeg. Laat het deeg nogmaals 30 minuten rijzen.
- Tollen het deeg tot een ovale lap van 3 a 4 cm dik en leg op een belegde bakplaat. Laat het 15 minuten staan en verwarm de oven voor op 195 graden.
- Bak de Stolln in 70 tot 90 minuten in de oven.
- Verwarm 100 gr. boter en smeer dit op de Stolln. Strooi ruim poedersuiker eroverheen en herhaal dit.